SAOPĆENJE 23.08.2017.

Povodom objavljivanja tekstova u „Dnevnom avazu“ broju 7918 od 08.08.2017., broju 7919 od 09.08.2017. i broju 7921 od 11.08.2017. godine u kojima su iznesene netačne i tendenciozne informacije, a koje se odnose na rad i aktivnosti našeg Udruženja i njegovog predsjednika generala Mustafe Polutka, te u vezi s tim izražavamo zabrinutost i odbacujemo sve neistine i insinuacije koje su iznesene u pomenutim tekstovima.

Radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti ponovo naglašavamo da je ovo Udruženje kao nevladina i vanstranačka organizacija otvorilo prostor za djelovanje građanima-patriotima BiH, dokazanih u borbi i opredjeljenih za dalju borbu za našu domovinu neovisno od njihove nacionalne, vjerske ili stranačke pripadnosti.

Udruženje, na čijem čelu je tada stajao armijski general Rasim Delić, 2003. godine pokrenulo je glasilo „KORAK“ i do danas uspjelo da izda 34 broja, veoma dobro primljenom u široj kao i u akademskoj zajednici, čime je dao značajan doprinos afirmaciji vrijednosti odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Napominjemo da je ovo Udruženje izdavač 28 knjiga koje govore o agresiji na BiH, kao i drugim važnim društvenim temama.

Organizovali smo 27 okruglih stolova i 8 javnih tribina sa ratnom tematikom i aktuelnim temama bosanskohercegovačkog društva.

Preko 20 puta smo reagovali na aktuelne događaje i anomalije koje su se dešavale u društvu, a koje su u suprotnosti sa tekovinama odbrambeno-oslobodilačkog rata i vrijednostima bh. društva.

Iz gore navedenog autori tekstova u „Dnevnom avazu“ trebali su znati da Udruženje za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu nije „kvazi“, „marginalno“ i „privatno“ udruženje, niti se general Mustafa Polutak kroz rad Udruženja bavi podrškom rada bilo koje političke partije.

Sarajevo, 23.08.2017. godine

PREDSJEDNIŠTVO UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU
TEKOVINA BORBE ZA BOSNU I HERCEGOVINU